Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

15 Σεπτεμβρίου 2023

κριτική: ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ [☆☆☆1/2]



[Πρεμιέρα: 14/09/23]

Θρίλερ Μυστηρίου / Αγγλία-ΗΠΑ 2023 / Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα / Σενάριο: Μάικλ Γκριν (βασισμένο στο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι "Το πάρτι / Hallowe'en Party" που δημοσιεύτηκε το 1969) / Πρωταγωνιστούν: Κένεθ Μπράνα, Μισέλ Γιέο, Τίνα Φέι, Κέλι Ράιλι / Διάρκεια: 103' / Εταιρεία Παραγωγής: 20th Century Studios (Walt Disney)

Υπόθεση: Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνοντας την ηρεμία της Συνταξιοδότησής του στη Βενετία αναγκάζεται να βοηθήσει μια φίλη του Συγγραφέα να επιλύσει ένα πολύ παράξενο Μυστήριο. Ενώ αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για μια υπόθεση ρουτίνας για εκείνον, στην πορεία μετανιώνει που την ανέλαβε γιατί αρχίζει και διαισθάνεται την παρουσία μεταφυσικής δραστηριότητας που ίσως.. τον ξεπερνά!!


Τα Θετικά:

+ Γοτθική Ατμόσφαιρα που στήνει Σκηνικό Θρίλερ διαπερνώντας στο θεατή έντονο ρίγος Φόβου.

+ Σκηνοθεσία Εμβληματική και Αψεγάδιαστη στο γνωστό ύφος του Κένεθ Μπράνα με εμμονή στη Συμμετρία των πλάνων.

+ Εύστοχη η χρήση ευρυγώνιου φακού σε ορισμένα πλάνα αποτυπώνοντας την έκταση του χώρου δίνοντας την αίσθηση πιο widescreen προβολής. Ενώ ήταν 1.85:1 φορμάτ έδινε την αίσθηση 2.35:1 φορμάτ.

+ Ερμηνείες υψηλών προδιαγραφών από κατόχους Χρυσών Αγαλματιδίων. Μισέλ Γιέο Α' Γυναικείου Ρόλου 2022 και Κένεθ Μπράνα Πρωτότυπου Σεναρίου 2021. 

+ Αγωνία & Σασπένς με Πολύπλευρη Ανατρεπτική διάθεση, ακροβατώντας έντεχνα μεταξύ Φυσικού και Μεταφυσικού.

+ Σκοτεινή Φωτογραφία Θερμών Αποχρώσεων υπό την εποπτεία Φλόγας Κεριών συνθέτουν ένα Τρομακτικό Σκηνικό.

+ Έξυπνη η ιδέα του Σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα το Τρίτο μέρος των ταινιών του ως Ηρακλής Πουαρό να είναι ένα σπάνιο και όχι Ευρύτερα γνωστό βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι έτσι ώστε να μην γνωρίζουν οι περισσότεροι θεατές το Φινάλε.

+ Πολύ έξυπνη επίσης η τροποποίηση του χώρου έκβασης των δρώμενων από τον σκηνοθέτη. Τα δρώμενα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρωτότυπο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι στην Αγγλία και ο Κένεθ Μπράνα είχε την ιδέα της Βενετίας για να προσδώσει μια πολύ πιο γοτθική και τρομακτική ατμόσφαιρα, το οποίο και πέτυχε..

8 (+)


Τα Αρνητικά:

- Κάπως Κενό και Φτωχό το Σενάριο εδινε το παρών μόνο για την Διευθέτηση Σεναριακών Ανατροπών χωρίς να συμβάλλει στην Ωρίμανσή τους & στο Χτίσιμο των Χαρακτήρων.

- Η εξέλιξη των Δρώμενων κυρίως σε Κλειστό Σκοτεινό Συγκεκριμένο χώρο στερούσε την παρουσία Φωτεινών Εξωτερικών Πλάνων Εγκλωβίζοντας κάπως το Οπτικό Πεδίο του θεατή προκαλώντας μια Κλειστοφοβική Ατμόσφαιρα.

-  Η Πολυεπίπεδη αρκετά Πολύπλοκη επίλυση του Μυστηρίου σε συνδυασμό με την παρουσία πολλών ονομάτων που δεν είχαν γνωστοποιηθεί όσο θα έπρεπε στο κοινό, καθιστούν αρκετά δύσκολη την πλήρη κατανόηση του φινάλε από άτομα μη εξοικειωμένα με τον κινηματογράφο.

- Εξαιτίας των παραπάνω αρνητικών σημείων (κυρίως του φτωχού σεναρίου) η ταινία έδινε την αίσθηση μικρότερης διάρκειας. 

4 (-)

ΥΓ: Η ταινία θα κάνει Πρεμιέρα στο Disney+ τον Νοέμβριο. Περίπου Δύο μήνες μετά την Κινηματογραφική της Πρεμιέρα ώστε να μην αποσπάσει το Disney+ εισητήρια από τους Κινηματογράφους. Για αυτό στο κάτω μέρος της αφίσας η Disney τονίζει πως η ταινία Προβάλλεται "Μόνο στους Κινηματογράφους"!!!!

《Έχω Χάσει τον Μπούσουλα σε αυτή την Υπόθεση》

Τρέιλερ: