Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

01 Μαΐου 2022

κριτική: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE) [0]


[πρεμιέρα: 28/04/22]

Φαντασίας (Ασυνάρτητης) / Σκηνοθεσία-Σενάριο: Νταν Κουάν & Ντάνιελ Σέινερτ / Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Γεό, Στέφανι Χσου, Κε Χε Κουάν, Τζένι Σλέιτ, Τζέιμι Λι Κέρτις / Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 / Διανομή: Tanweer / Διάρκεια: 139' -ατελείωτα!!!-

Υπόθεση: Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει -ούτε τους άμοιρους θεατές!!!-.


Μια ωραία ιδέα των παράλληλων συμπάντων που θα μπορούσε να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα όμορφο στη μεγάλη οθόνη, δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε και κατέληξε σε ένα χαοτικό και παρανοϊκό παραλήρημα όμοιο με τους ασυνάρτητους και ανάρμοστους εφιάλτες που βλέπει κάποιος όταν έχει πολύ υψηλό πυρετό -άνω των 40 βαθμών-.

Ο θεατής στην αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κατανοήσει τα δρώμενα και να μπορέσει να ακολουθήσει τον αλλόκοτο ειρμό των δημιουργών.. Όμως κατά τη διάρκεια της ταινίας το χαοτικό παραλήρημα των δημιουργών ξεπερνά κάθε όριο με αποτέλεσμα ο θεατής να εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια και απλά να χαζεύει τις εναλλαγές των εικόνων περιμένοντας να περάσει η ώρα ώστε να φανούν οι λυτρωτικοί τίτλοι τέλους.. Τραγική ειρωνεία αποτελεί η εμφάνιση κάλπικων τίτλων τέλους -αρκετή ώρα πριν την εμφάνιση των κανονικών-.

Προς το τέλος η ταινία προσπαθεί να περάσει το "βαθυστόχαστο" μήνυμά της, φλυαρώντας -κυριολεκτικά- ακατάπαυστα -έβαλαν ακόμα και Βράχους να φλυαρούν-. Με αποτέλεσμα ούτε το απλοϊκό μήνυμά της να γίνεται εύκολα αντιληπτό από το κοινό και να επισφραγίζει έτσι την ανούσια ύπαρξή της.  Όπως λέει η βασική ιδέα όπου βασίστηκε το φιλμ -που αποτελεί και την γενικότερη θεωρία των παραλλήλων συμπάντων-, αν κάνουμε διαφορετική επιλογή σε κάποια μας ενέργεια -από τις πολλές επιλογές που έχουμε- τότε θα δημιουργηθεί για κάθε διαφορετική μας επιλογή ένα άλλο παράλληλο σύμπαν που μέσα σε αυτό θα έχουμε μία διαφορετική πορεία που θα άλλαζε την ζωή μας. Άρα οι δημιουργοί της ταινίας θα μπορούσαν να είχαν κάνει την επιλογή να μην γυρίσουν την ταινία, άρα αυτή η εκδοχή υπάρχει σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν και σε αυτό θα έπρεπε να ζει το κοινό της ταινίας ώστε να έχει αποφύγει αυτό το βασανιστήριο!!!!

Όσο για τις ερμηνείες, δυσκολεύομαι να τις κρίνω γιατί δεν ήταν κατανοητός ο ρόλος που προσπαθούσαν να υποδυθούν, ώστε να μπορέσω να κρίνω αν τους υποδύθηκαν σωστά ή όχι.

Ένα μείγμα πολλών υλικών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους -που κλωτσούσαν- αποτελεί ένα γεύμα έντονα εμετικό -όμοιο με σχετική  σκηνή εμετού της ταινίας-. Για να μην φλυαρώ και εγώ όπως η ταινία κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως αυτή η ταινία είναι αυτό πού θα θέλατε να αποφύγετε στο σύμπαν που ζείτε και πού θα θέλατε να συναντήσουν οι εχθροί σας στο σύμπαν πού θα θέλατε να τους στείλετε -μακριά από εσάς-.. Αν το δείτε.. περαστικά σας -από το κυλικείο μην πάρετε Ποπ-Κορν αλλά.. Depon-!!!

ΥΓ: Η Ταινία -αυτή τη στιγμή- έχει βαθμολογία στο IMDB 8.8/10!!! Ανεξήγητο Φαινόμενο!!! Μόνη Εξήγηση.. ή λόγω μαζικής Βαθμολόγησης -μαϊμού- από την Παραγωγή για Προωθητικούς λόγους, ή λόγω Βαθμολόγησης από κάποιο άλλο Παράλληλο Σύμπαν όπου οι Αριθμοί έχουν Ανάστροφη έννοια!!!

Η ομάδα του Τα Πάντα Όλα: Ασυνάρτητος Εφιάλτης όταν έχεις 40 Πυρετό!!!

Τρέιλερ: