Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

07 Απριλίου 2022

κριτική: Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ (THE LOST CITY) [☆☆☆]


[πρεμιέρα: 24/03/22]

Κωμική Περιπέτεια / Σκηνοθεσία: Ανταμ Νι, Ααρον Νι / Σενάριο: Ορεν Ουζιέλ, Ντάνα Φοξ, Ανταμ Νι, Ααρον Νι / Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Νταβάιν Τζόι Ράντολφ, Όσκαρ Νούνιες, Πάτι Χάρισον, Μπόουεν Γιάνγκ / Μουσική: Πίναρ Τόρπακ / Παραγωγή: ΗΠΑ, 2022 / Διανομή: ODEON / Διάρκεια: 112'

Υπόθεση: Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.


Κωμική Περιπέτεια αλά Ιντιάνα Τζόουνς που τηρεί την ψυχαγωγική υπόσχεσή της σεβόμενη τον οβολό των θεατών. Δυνατές κωμικές στιγμές, εντυπωσιακά πλάνα στην άγρια ζούγκλα, έξυπνο στόρι που απομυθοποιεί τους ήρωες, η τυπική δραματουργική πλοκή ταινιών του είδους χωρίς εκπλήξεις, καλογυρισμένες σκηνές δράσης, καλές ερμηνείες, αναμενόμενο φινάλε.

Το δίδυμο Σάντρα Μπούλοκ-Τσάνινγκ Τέιτουμ απολαυστικό με Κωμική Χημεία, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ πειστικός και επίσης απολαυστικός στο ρόλο του φιλόδοξου κακού που φτάνει στα άκρα για να επιτύχει το στόχο του. Η Σάντρα Μπούλοκ φρέσκια -λες και την ξέχασε ο χρόνος- δέχεται -όπως πολλές φορές- να τσαλακώσει ερμηνευτικά την σεξαπίλ της αλλά διατηρώντας την σέξι. Στα ίδια χνάρια και ο συμπρωταγωνιστής της Τσάνινγκ Τέιτουμ που αποδεικνύεται πολύ καλός Κωμικός!!

Η ιδέα να βάλουμε τους ήρωες ενός βιβλίου να ζήσουν στην πραγματικότητα τις περιπέτειες που αναφέρονται στις σελίδες του, εύφορο έδαφος για ξεκαρδιστικές κωμικές σκηνές. Κερασάκι στην τούρτα η σύντομη -αλλά καθοριστική δραματουργικά και απολαυστική- εμφάνιση του Μπραντ Πιτ που ανεβάζει ένα Level το φιλμ. Η ταινία παίρνει 3 αστέρια, το ένα εξ αυτών λόγω αυτής της εμφάνισης.

Συνοψίζοντας, έχουμε μια ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσετε για να περάσετε καλά και να γελάσετε χωρίς να προβληματιστείτε. Αφεθείτε λοιπόν αναπαυτικά στο κάθισμά σας, ώστε να σας "απαγάγει" η ταινία από την καθημερινότητά σας και να σας ταξιδέψει στα μυστικά μονοπάτια της Χαμένης Πόλης..

Ο μίνι -αλλά καθοριστικός- ρόλος του Μπραντ Πιτ.. Όλα τα Λεφτά!!!!

Τρέιλερ: