Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

27 Σεπτεμβρίου 2021

κριτική: ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΓΟ (THE ICE ROAD) 2021 [☆☆1/2]

[πρεμιέρα: 23/09/21]

Περιπέτεια / Σκηνοθεσία-Σενάριο: Τζόναθαν Χένσλι / Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Μπέντζαμιν Γούοκερ, Αμπερ Μιντθάντερ, Μάρκους Τόμας / Παραγωγή: ΗΠΑ / Διανομή: Tanweer / Διάρκεια: 108'

Υποθεση: Ένα ατύχημα σε ένα ορυχείο έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό πολλών μεταλλωρύχων εργαζομένων, 《Στείνεται》 μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τους, η οποία όμως έχει να αντιμετωπίσει όπως φαίνεται περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες από τους ίδιους τους εγκλωβισμένους, αφού πρέπει να διασχίσει δρόμους από πάγο που λιώνουν κι όχι μόνο..


Άλλη μία  action ταινία στο ενεργητικό του Λιαμ Νίσον, αυτή την φορά ως οδηγός φορτηγού αναλαμβάνει την διεκπεραίωση μιας δύσκολης ομαδικής αποστολής που στην πορεία αποκτά ατομικό και προσωπικό χαρακτήρα ώστε να επικεντρωθεί το φιλμ δραματουργικά στους κεντρικούς χαρακτήρες του.

Ο Σκηνοθέτης & Σεναριογράφος Τζόναθαν Χένσλι εδώ καταθέτει μόνο ένα μέρος της action πολυετής εμπειρία του αν αναλογιστεί κάνεις ότι είναι ο Σκηνοθέτης των "Αρμαγεδών" και "Πολύ σκληρός για να πεθάνει" της δεκαετίας του 90..

Τίμια ταινία για όσα υπόσχεται το θέμα και το είδος της στο κοινό, δράση, αγωνία, η απαραίτητη πλοκή που φιλτράρει όσο μπορεί τις υπερβολές δίνοντας σε έναν βαθμό ρεαλισμό στους ηρωισμούς των ηρώων μας.. Στον αντίποδα βέβαια, απλοϊκή Σκηνοθετικά με κάπως άνευρο μοντάζ, καλύπτοντας όμως σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του φιλμ -απλά θα μπορούσε και καλύτερα-. Η πολύ σκοτεινή φωτογραφία στα εσωτερικά πλάνα του ορυχείου προσδίδει ρεαλισμό, αλλά κουράζει αφού σε δυσκολεύει να διακρίνεις το θέμα..

Ερμηνείες και καστ συμπαθητικά στο επίπεδο που απαιτεί μια action ταινία.. Με ένα Λιαμ Νίσον  copy-paste ερμηνευτικά από Taken -καλώς.. ή κακώς για άλλους-

Το τελικό εγχείρημα τίμιο, προσφέρει αυτό που υπόσχεται στο κοινό, δράση, θέαμα με εντυπωσιακά οπτικά εφέ, κάποια συγκίνηση και αρκετή δόση πώρωσης αφού όπως ειπε κι ο πρωταγωνιστής "Τώρα θύμωσα, άστα τα λεφτά, το παίρνω πλέον προσωπικά".. Κι ο νοών νοείτω τι σημαίνουν αυτά τα λόγια όταν τα ξεστομίζει ένας.. Λίαμ Νίσον..

Καλή διασκέδαση λοιπόν, τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο!!1/2 (με 2.5 θαυμαστικά..)




Τρέιλερ: