Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

04 Σεπτεμβρίου 2020

κριτική: ΚΑΠΟΝΕ (CAPONE) [*1/2]

[πρεμιέρα: 20/08/20]

Δραματική Βιογραφία / Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ  / Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Λίντα Καρντελίνι, Τζακ Λόουντεν, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ματ Ντίλον / Παραγωγή: Καναδάς Αμερική / Διανομή: ODEON / Διάρκεια: 103'

Υπόθεση: Ο πανίσχυρος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε καταπονημένος από την άνοια & σε κατ' οίκον περιορισμό έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες του καθώς αργά και βασανιστικά διαβαίνει το κατώφλι του Τέλους του..

Η τρίτη κινηματογραφική προσπάθεια του Σκηνοθέτη Josh Trank μετά τα "Chronicle" (2012) & "Fantastic Four" (2015) προδίδει απειρία στα Γκανγκστερικά & Βιογραφικά φιλμ. Απουσία Σεναριακης συνοχής, Συναισθηματικής εστίασης χαρακτήρων, Συγκίνησης & Δραματουργικής πλοκής.. 

Το Σενάριο που υπογράφει ο Σκηνοθέτης βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία δεν επαρκούν ώστε να στηρίξουν μια δραματουργική πλοκή που θα προσελκύσει την προσοχή του θεατή. Η ταινία χαρακτηρίζεται από μια άναρχη δομή, εγκλωβισμένη σε εναν ατέρμονο κύκλο όπου κυνηγάει την ουρά της, με επαναλήψεις που κουράζουν και ζαλίζουν. Ένα Κενό φινάλε άνευ συναισθήματος & συγκίνησης, επισφραγίζει την Ανία του θεατή. Οι λίγες καλές στιγμές (Σεκάνς Ψαρέματος & Χρυσού Όπλου) δεν επαρκούν. Θετικό η γοτθική ατμόσφαιρα κάποιων σκηνών.

Τραγικό λάθος η απουσία Flash Back που θα ενημέρωναν τον θεατή για την δράση & την προσωπικότητα του Καπόνε. Ώστε μέσω της σύγκρισης παρελθόντος & παρόντος να νιώσει την αλλαγή του κεντρικού χαρακτήρα. Παρά την ύπαρξη πολλών κοντινών & γκρο πλάνων, απουσίαζε η εστίαση στο βάθος των χαρακτήρων. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για κανέναν, περιφέρονταν σαν μαριονέτες στην έπαυλη του Καπόνε, η σύζυγος ως γλάστρα & τα παιδιά του ως χάρτινοι χαρακτήρες.

Ο Τομ Χάρντι ερμηνευτικά πρόσφερε ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά ήταν ο μόνος που έκανε προσπάθειες να κρατήσει ξύπνιο τον θεατή.

Κάνοντας Αποτίμηση της Ταινίας, η Άνοια του Πρωταγωνιστή, η Ανία του Θεατή!!!




Τρέιλερ: