Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

16 Ιουλίου 2020

κριτική: ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (THE HEIST OF THE CENTURY) [***]


[πρεμιέρα: 09/07/20]

Κωμική Περιπέτεια / Σκηνοθεσία: Αριέλ Γουϊνογκράδ / Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανσέγια, Ντιέγο Περέτι, Χουάν Αλάρι, Πάμπλο Ράγκο / Παραγωγή: Αργεντινή / Διανομή: Rosebud / Διάρκεια: 114

Υπόθεση: Στο Μπουένος Άιρες του 2006 μια ομάδα μικροκακοποιών σχεδιάζει να ληστέψει ένα υποκατάστημα της Banco Rio κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο και μια εντελώς απρόβλεπτη έξοδο.

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Άριελ Γουίνογκραντ γνωστός από τις κωμωδίες  "Χωρίς Παιδιά" (2015) & "10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά" (2017) παραμερίζει την μυθοπλασία προσεγγίζοντας ένα αληθινό γεγονός, μια ληστεία που έμεινε στην ιστορία ως "Το Κόλπο του Αιώνα" στο Μπουένος Άιρες το 2006. Ως μαέστρος της διεύθυνσης κωμικής "ορχήστρας" δεν θα μπορούσε να παραβλέψει την προσθήκη κωμικών "οργάνων" στην "ορχήστρα" του. Με αποτέλεσμα να φέρνει εις "Γάμο Κοινωνία" το Σασπένς με το Χιούμορ, "κουμπάρος" και "ιερέας" σε αυτό "μυστήριο" είναι το απολαυστικό Πρωταγωνιστικό δίδυμο Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, ειδικά στον πρώτο ανατέθηκε ο πιο δύσκολος ρόλος αφού είχε να διαχειριστεί μια οικογενειακή κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Πολύ καλή ήταν η παρουσία και των υπόλοιπων "καλεσμένων" που έδωσαν μια συνολική ερμηνευτική στιβαρότητα στο όλο εγχείρημα. Το σενάριο απλό χωρίς πολλές εκπλήξεις συνοδευόμενο από κάποιες ανατροπές, με προσθήκη μυθοπλαστικών καταστάσεων προσδίδοντας έναν κινηματογραφικό καλλωπισμό αλλά σεβόμενο τον κορμό των πραγματικών γεγονότων. Σκηνοθετικά λιτό, μα όχι πρόχειρο με ένα μοντάζ χαλαρό που δεν κουράζει.  

Οι  ήρωες της ταινίας γίνονται Επικίνδυνα Συμπαθείς στο κοινό, λόγω του ευφυές σχεδίου τους αλλά και τις ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς τους για ληστές. Διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους με διαφορετική διαχείριση της επιτυχίας και της αποτυχίας. Ο φακός εστιάζει στα Σκαμπανεβάσματα Cine...σθημάτων των ηρώων μεταφέροντάς τα στον θεατή.

Η ταινία στο τέλος αλλά και κατά την διάρκειά της, αφήνει στον θεατή ένα χαμόγελο, τον κάνει να περάσει ευχάριστα και να συνειδητοποιήσει πως η ευτυχία όσο εύκολα μπορεί να έρθει, τόσο εύκολα μπορεί να χαθεί κι ότι ο καθένας δίνει διαφορετική μορφή στην ευτυχία. Επίσης η επιτυχία ή η αποτυχία κάποιου μπορεί να καθορίζεται κι από άλλους, γιατί τίποτα στην ζωή δεν λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, καθετί επηρεάζεται κι από κάτι.. Καλή διασκέδαση αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι ήρωες γίνονται επικίνδυνα Συμπαθείς & δεν θα έπρεπε να περάσουν λάθος μηνύματα από μια καθαρά ψυχαγωγική εμπειρία!!!




Τρέιλερ: