Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

28 Ιουλίου 2018

κριτική: MAMMA MIA 2 - HERE WE GO AGAIN (2018) [***]


[πρεμιέρα:19/07/18]

Κωμωδία Μιούζικαλ / Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ολ Πάρκερ / Πρωταγωνιστούν:  Μέριλ Στριπ, Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Κόλιν Φερθ, Σερ, Πάνος Μουζουεάκης / Μουσική: Anne Dudley / Παραγωγή: Αγγλοαμερικανική / Διανομή: UIP / Διάρκεια:  114 λεπτά

Υπόθεση: Η Σόφι, έχοντας χάσει τη μητέρα της Ντόνα ένα χρόνο πριν, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ξενοδοχείο της στο ελληνικό νησί Καλοκαίρι. Δίπλα της, όμως, βρίσκονται μόνο ο Σαμ, ο ένας από τους τρεις πατεράδες της, και η Ρόζι με την Τάνια, οι πιστές φίλες της Ντόνα.

Επιστρέφει το Mama Mia στις Αίθουσες αλλά όχι και στην χώρα μας.. Μιας και τα γυρίσματα δεν κατάφεραν να γίνουν στην Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας κι έγιναν στην Κροατία με μικρότερο κόστος.. Το πώς το καταφέραμε ταινία με θέμα την Ελλάδα να γυριστεί στην Κροατία είναι ένα θέμα για μεγάλη κουβέντα που δεν είναι του παρόντος..

Η Σκηνοθετική και Σεναριακή σκυτάλη περνάει στα χέρια του Ολ Πάρκερ απλώνοντας στο πανί στιλιζαρισμένες σκηνές, αποπνέοντας μια γιορτινή κεφάτη ατμόσφαιρα, εναρμονισμένη με αντίστοιχες νότες & στίχους τραγουδιών.. Όμορφα πλάνα που αποτυπώνουν την φυσική ομορφιά, θυμίζοντας Ελλάδα, αλλά όχι πολύ "μακρινά πλάνα" για να μην αποκαλυφθούν οι Κροατικές ακτές.. Περιττό να επισημάνω την εικαστική ομορφιά των πλάνων αν είχαν γυριστεί στην Ελλάδα (ας όψεται ο Ακατανόμαστος Α.Τ.).

Τα Τραγούδια και το score παρασύρουν το κοινό στους ξέφρενους ρυθμούς του φιλμ.. Δεν απουσιάζουν και οι προσπάθειες για συγκίνηση με αναπολήσεις τους παρελθόντος που αντιπαρατίθενται με το παρόν, χωρίς όμως να τα καταφέρνει απόλυτα.. Ένα σενάριο κι ένα στόρι απλοϊκό και προβλέψιμο που εξυπηρετεί απλά ως συνδετικός κρίκος μεταξύ πλάνων, τραγουδιών & δραματουργικής διεκπεραίωσης.. 

Το Καστ πλούσιο σε ονόματα & με καλή διάθεση δίνει δυναμικά το παρόν με την έκπληξη μιας Ελληνικής συμμετοχής που όχι απλά στέκεται επάξια δίπλα σε μεγάλα ονόματα, αλλά καταφέρνει με την ερμηνεία του να κλέψει εντυπώσεις.. Αναφέρομαι στον δικό μας Πάνο Μουζουράκη που υποδήθηκε τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του Λάζαρου, με αρκετές εμφανίσεις στο πανί.. 

Σε γενικές γραμμές το σίκουελ δικαιολογεί την ύπαρξή του αφού προσθέτει κομμάτια στο παζλ του πρώτου μέρους και καταφέρνει να δροσίζει το κοινό μέσα στο καλοκαίρι.. Απλά φεύγοντας πέραν από όμορφες εικόνες και ωραίες νότες, δεν σου μένει κάτι άλλο.. Επίσης κάποια οπτικά εφέ έδειχναν πρόσθετα background, όπως τα Πυροτεχνήματα κι ο Φωτισμός από το ηλιοβασίλεμα προς το φινάλε.. Ενώ τον Υπάλληλο του Τελωνείου θαρρείς πως τον ξέχασε ο χρόνος, καθώς όλοι γύρω του γερνούσαν, με το μέικ-απ του να περιορίζεται απλά στο γκριζάρισμα των μαλλιών του (μεγάλο λάθος!!!).. 

Ιδανική πρόταση για Θερινό Σινεμά με την παρέα σας και κυρίως με το έτερόν σας ήμισυ.. Ταινία που θα αγγίξει περισσότερο το γυναικείο κοινό μιας και ερμηνευτικά το φιλμ πατάει κυρίως σε "Ψηλοτάκουνα".. Τίμια Ταινία που τηρεί την Υπόσχεσή της.. 

Σαν Δροσερό Καλοκαιρινό Αεράκι.. Τίποτα Περισσότερο αλλά και Τίποτα Λιγότερο..




Τρέιλερ: