Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

05 Μαρτίου 2013

κριτική: Η ΑΡΠΑΓΗ (ΤΑΚΕΝ) [***]



[πρεμιέρα: 18/6/2009]

Δράσης / Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ / Πρωταγωνηστούν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Ραντίβοτζε Μπούκβιτς / Παραγωγή: Γαλλία / Διάρκεια: 93 λεπτά.

Υπόθεση: Η κόρη ενός πρώην μυστικού πράκτορα, απάγεται από την αλβανική μαφία κι εκείνος αφού επικοινωνεί  με τον άγνωστο απαγωγέα μέσω του τηλεφώνου της κόρης του, του υπόσχεται πως έχει κάποιες ικανότητες και αν δεν την αφήσει ελεύθερη θα τον βρει και θα τον σκοτώσει.. Κι ο απαγωγέας του απαντάει.. «Good Luck».. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης..


Μία ταινία δράσης που πραγματεύεται ένα πολύ σοβαρό θέμα (trafficking), με πολύ έντονο το στοιχείο της εκδίκησης, εκδηλώνοντας πολύ έντονα το μίσος στον θεατή. Έντεχνα στιλιζαρισμένες σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα, διατηρούν στο ζενίθ την αγωνία του θεατή. Οι σκηνές με τις υπερβολές των κατορθωμάτων του κεντρικού ήρωα αλά στυλ ράμπο, δεν απουσιάζουν, αλλά είναι καλοδουλεμένες και συνοδεύονται από έξυπνες ατάκες και έξυπνους ελιγμούς.. Με αποτέλεσμα να πωρώνουν τον θεατή και να κερδίζουν άφεση αμαρτιών (άφεση υπερβολών).. Ένας Λίαμ Νίσον με πολύ δυναμική ερμηνεία "σφίχτερμαν", που μας θυμίζει χαρακτήρες από ταινίες δράσης του 80.. Η ταινία δεν κάνει πουθενά κοιλιά και δείχνει μεγαλύτερης διάρκειας λόγο της καλής διαχείρισής της, σκηνοθετικά. Με ένα μοντάζ νευρικό και σπιντάτο τόσο όσο χρειάζεται, έτσι ώστε να μεταδώσει την ένταση, χωρίς όμως να κουράζει τον θεατή.. Μια πολύ καλή ταινία δράσης που προκαλεί έντονα συναισθήματα μίσους και λύτρωσης..


\Τρέιλερ: