Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

28 Απριλίου 2012

αφιέρωμα: ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΣΙΝΕΜΑ.. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ.. ΦΤΗΝΑ


(ΣΙΝΕ ΑΝΕΜΩΝΑ - Δήμος Μεταμόρφωσης)

Ο κινηματογράφος από τα περασμένα χρόνια, όταν η Ελλάδα δεν είχε μάθει να ζει με δάνεια και με Πόρσε, αποτελούσε μέσω ψυχαγωγίας κυρίως των λαϊκότερων στρωμάτων, μιας και το αντίτιμό του ήταν χαμηλότερο σε σχέση με τους άλλους προορισμούς διασκέδασης. Οπότε και τώρα ο κινηματογράφος ρίχνει θαρραλέα την τιμή του, για να αποτελέσει ένα ψυχαγωγικό αποκούμπι για όσους δεν έχουν Πόρσε! H τιμή του Γενικού Εισιτηρίου ενώ άγγιζε τα 9,5€ πλέον κατεβαίνει μέχρι και 6,5€ (3D εώς και 9€). Ενώ τις καθημερινές υποχωρεί μέχρι και στα 4€ (3D εώς και 8,5€). Για να καταλάβουμε το μέγεθος της προσφοράς σκεφτείτε ότι η ενοικίαση ενός DVD κυμαίνεται στα 2€-2,5€. Δηλαδή το σινεμά είναι ακριβότερο από την ενοικίαση ενός DVD μόνο κατά +1,5€! Ναι καλά διαβάσατε.. μόνο κατά 1,5€!!!!! Και συνυπολογίστε ότι στο σπίτι θα πληρώσεις και το ρεύμα άρα φτάνει σχεδόν στην ίδια τιμή!!! Επομένως αξίζει να δούμε μια ταινία στο σινεμά αντί να την νοικιάσουμε. Και επειδή κάποιοι νιώθουν ότι αν κατεβάσουν μια ταινία ότι είναι τσάμπα, ας κάνουν μια έρευνα για την κατανάλωση ρεύματος όταν έχουν ανοιχτό το μόντεμ και το pc τους για να κατεβάσουν μια ταινία, για να την γράψουν, το κόστος του κενού DVD, το ρεύμα που καταναλώνει η Tv για 2-3 ώρες, την συνδρομή για το ίντερνετ και θα εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν ότι κάθε ταινία που κατεβάζουν τους στοιχίζει γύρω στα 2€! Άρα το τζάμπα πάει περίπατο!!!! Και επίσης ας υπολογίζουν κι το ότι όταν πας σινεμά έχεις κάνει με αυτά τα χρήματα μία έξοδο, μία βόλτα! Κι ότι ακόμα κι αν πας μόνος σου, θα παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ταινία με μία μεγάλη παρέα που έχει επιλέξει να παρακολουθήσει την ίδια ταινία με εσένα.. Άρα έχεις βρει και μία παρέα ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις κανέναν από αυτούς! Έτσι κι αλλιώς και τα άτομα που υποτίθεται ότι γνωρίζεται στα FaceBook πολλές φορές ούτε που τα ξέρετε καν! Και κάποιος τώρα ίσως πει.. γιατί κι εγώ δεν συνυπολογίζω  στα έξοδα του σινεμά και τα έξοδα της βενζίνης για να πάμε ή τα ποπ-κορν και τα σχετικά??? Είναι απλό, μπορείς αν δυσκολεύεσαι οικονομικά να πάρεις κάτι από το σπίτι σου σε ένα διακριτικό σακουλάκι (επιτρέπεται αυτό) και να επιλέξεις έναν σχετικά κοντινό σου κινηματογράφο, έτσι ώστε να πας με το ποδήλατό σου, ή κάνοντας έναν περίπατο.. Ρίχνοντας έτσι και κανένα κιλό ή την χοληστερίνη :o)

Ακολουθεί μια λίστα με το πώς έχουν διαμορφωθεί τα γενικά εισιτήρια και οι προσφορές σε αρκετές αλυσίδες κινηματογράφων. 

Προσοχή: Οι προσφορές ξέρω ότι ήταν σε ισχύ μέχρι και την στιγμή που συντάχθηκε αυτό το άρθρο, την 28/04/2012. Για περισσότερες πληροφορίες ή για τυχόν αλλαγές στις τιμές των Εισιτηρίων επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα των αιθουσών. 


ODEON 
Γενικό Εισιτήριο: 7,5€ και για 3D: 10€
Για τα μέλη: 6,5€ και για 3D: 9€
Στα 2 Εισιτήρια το 1 δώρο Δευτ-Τρ.-Τετ. με sms 0,50€ στη Vodafone (7,5€ +0,50€ /2 = 4€ το άτομο με το sms)
Με κάρτα ΟΑΕΔ Δευτ.-Παρ. 6€  και για 3D: 9€

VILLAGE
Γενικό Εισιτήριο: 7€ και για 3D: 12€
Στα 2 Εισιτήρια το 1 δώρο Τετ. με sms 1€ στη Cosmote (7€ + 1€ /2 = 4€ το άτομο με το sms)

STER CINEMAS
Γενικό Εισιτήριο: 6,5€
Στα 2 Εισιτήρια το 1 δώρο Δευτ-Τρ.-Τετ. με sms 0,50€ στη Vodafone (8,5€ +0,50€ /2 = 4,5€ το άτομο με το sms)

ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS (Γλυφάδα)
Γενικό Εισιτήριο: 8,5€ και για 3D: 10,5€
Δευτ,Τρ,Πεμ,Παρ. 7,5€
Τετ. 4,5€ το άτομο και για 3D: 8,5€
Με κάρτα ΟΑΕΔ  Δευτ.-Κυρ. 5€

CINEMAX (Κηφισιά)
Γενικό Εισιτήριο: 8,5€
Στα 2 Εισιτήρια το 1 δώρο κάθε Πεμ. (8,5€ /2 = 4,25€ το άτομο)