Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

01 Μαΐου 2011

σάτιρα: ΤΑ ΚΛΙΣΕ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ -TOP 10-

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει κάποιες καταστάσεις που συνηθίζονται να χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο για να διευκολυνθεί η δραματουργική ροή. Τα λεγόμενα «κλισέ», που καταργούν την πρωτοτυπία κάνοντας το εγχείρημα προβλέψιμο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα κλισέ που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ στον κινηματογράφο. Δηλαδή καταστάσεις που αποφεύγονται να χρησιμοποιηθούν για να μην αλλοιώσουν την εικόνα που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης.

1. Η ηρωίδα ξυπνάει το πρωί αλλά ποτέ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τα σημάδια που έχει αφήσει στο πρόσωπο της το μαξιλάρι.

2. Συνήθως η ηρωίδα ξυπνάει χτενισμένη και μακιγιαρισμένη αλλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ το πότε έγιναν αυτές οι ετοιμασίες.

3. Στα εστιατόρια ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τον ήρωα να ελέγχει ποτέ τον λογαριασμό και δεν περιμένει ποτέ να πάρει ρέστα, ή τα έχει πάντα ακριβώς ή αφήνει πάντα όλα τα ρέστα μπουρμπουάρ.

4. Οι ήρωες μας έχουν πολύ ωραίες και ανθεκτικές κωμάσεις ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ο άνεμος να μπορεί να χαλάσει το χτένισμά τους και αν κάποια στιγμή συμβεί και βρεθούν μπροστά σε καθρέφτη με μια πολύ γρήγορη κίνηση θα φτιάξουν την κόμμωση.

5. Όταν τρώει η ηρωίδα μας ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ να λερώνεται ούτε να πασαλείβεται, είναι πολύ προσεκτική.

6. Όταν θέλει να πάει σε ένα συγκεκριμένο χώρο ο ήρωας μας, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ να κόβει πανικόβλητος βόλτες για να βρει παρκιν, παρκάρει αμέσως.

7. Όταν ο ήρωας παίρνει τηλέφωνο ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ να περιμένει για να του απαντήσουν, όλοι περιμένουν το τηλεφώνημά του.

8. Όταν η ηρωίδα θα πάει να ψωνίσει ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ να περιμένει σε ουρά στο ταμείο, δεν πρέπει να χάνει χρόνο άσκοπα.

9. Όταν ο ήρωας μας είναι βιαστικός οδηγώντας, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ να πέφτει σε μποτιλιάρισμα, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

10. Ο ήρωας είναι πάντα φρεσκοξυρισμένος αλλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ποτέ να είναι κομμένος, η λεπίδα κόβει πάντα μόνο ότι πρέπει.