Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

01 Μαΐου 2011

σάτιρα: ΑΤΥΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Βγαίνει στις αίθουσες η ταινία που περιμένατε από τότε που ήταν στα σκαριά. Επιλέγετε μια αίθουσα της αρεσκείας σας και τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει για να την απολαύσετε! ‘Η μήπως μπορεί? Υπάρχουν διάφορα γεγονότα που μπορεί να συμβούν σε μια αίθουσα και να μας χαλάσουν την διάθεση.
Ας δούμε μερικά:

1. Μπαίνετε σε μια αίθουσα ενός multiplex κινηματογράφου. Ενώ παρακολουθείτε τα τρέϊλερ πριν ξεκινήσει η ταινία, σας εκνευρίζει κάποιο από αυτά λόγω της μεγάλης του διάρκειας. Έχει φτάσει το τρέϊλερ γύρω στα 15 λεπτά, ο εκνευρισμός σας, παραχωρεί τη θέση του στον προβληματισμό και τελικά διαπιστώνετε.. ότι έχετε κάνει λάθος αίθουσα! Η ταινία σας παίζεται στην διπλανή αίθουσα!

2. Αργήσατε να βγάλετε εισιτήριο με αποτέλεσμα η θέση σας να είναι πολύ κοντά στην οθόνη και γωνιακή. Η δυσαρέσκεια σας εξανεμίζεται όταν βλέπετε ότι δίπλα σας κάθεται μια γλυκιά δεσποινίς που δεν συνοδεύεται! Κοιτιέστε και ανταλλάσσετε ένα χαμόγελο, δύο σινεφίλ που τους έφερε κοντά η θεά τύχη, ή μήπως ένα λάθος? Ένα χέρι σας σκουντάει, είναι η ταξιθέτρια που σας λέει με χαμόγελο:
<Συγνώμη, εδώ είναι η θέση του κυρίου, εσείς κάθεστε στη μπροστινή θέση!>

3. Είστε σε αίθουσα μη αμφιθεατρική και μπροστά σας κάθεται ένα ζευγάρι. Η κοπέλα κάθεται ακριβώς μπροστά σας, είναι λεπτοκαμωμένη και κοντούλα. Ο ψηλός και με αφάνα μαλλί φίλος της, κάθεται δίπλα της. Όλα μια χαρά! Την αγκαλιάζει και της λέει:
<Δεν βολεύομαι να σε αγκαλιάζω με αυτό το χέρι, αλλάζουμε θέσεις?>
Και ακούτε την απάντηση που φοβόσασταν:
<Ναι αγάπη μου!>

Τρόποι αποφυγής αυτού του προβλήματος:

α. Όταν είστε σε αίθουσα με μη αριθμημένες θέσεις κάντε το εξής:
Αφού καθίσετε, με διακριτικό τρόπο χωρίς να σας προσέξουν αφήστε το μπουφάν σας στο μπροστινό κάθισμα. Πριν κάτσει κάποιος εκεί, θα ρωτάει αν είναι πιασμένη η θέση. Τότε εσείς θα πετιέστε λέγοντας:
<Κάθεται κάποιος αλλά κάπου πετάχτηκε!>
Κι έτσι θα έχετε όλη τη θέα δική σας, μόνο που καλό θα ήταν να αποχωρήσετε πριν ανάψουν τα φώτα, για να μην δουν τίνος ήταν το μπουφάν!

β. Όταν είστε σε αίθουσα με αριθμημένες θέσεις κάντε το εξής:
Εδώ δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η προηγούμενη μέθοδος. Υπάρχει τρόπος, αλλά κοστίζει χρηματικά. Θα ζητήσετε δύο εισιτήρια όπου θα έχουν τον ίδιο αριθμό θέσης και συνεχόμενη σειρά (π.χ. Γ12 και Δ12). Αν σας κοιτάξει ξαφνιασμένη η εκδότρια πείτε της:
<Είμαστε με την κοπέλα μου λίγο τσακωμένοι και.. καταλαβαίνετε!> Κι έτσι σας ανήκει και η μπροστινή θέση, άρα ελεύθερο το πεδίο! Αν πάει κάποιος να κάτσει, πείτε του ότι δεν είναι εκεί η θέση του κι αν σας πει:
<Κι εσύ ρε φίλε που το ξέρεις?>
Δείξτε του το εισιτήριο και ξαφνιάστε τον! Και αν το τραβήξει και σας πει:
< Κι εσύ όμως που μιλάς δεν κάθεσαι στη σωστή θέση!>
Τότε δείξτε του και το δεύτερο εισιτήριο και αφήστε τον με ανοιχτό το στόμα!!!

4. Πηγαίνετε σε μία αίθουσα όπου το κοινό δεν είναι και πολύ σινεφίλ, ούτε πολύ υψηλού διανοητικού επιπέδου. Οι αντιδράσεις τους δεν είναι εναρμονισμένες με τις στιγμές της ταινίας και γίνονται ενοχλητικοί. Γελάνε στις δραματικές σκηνές, χαχανίζουν στις ερωτικές, ζητωκραυγάζουν σε σκηνές δράσης. Μιλάνε στα κινητά κανονίζοντας που θα πάνε για κλάμπινγκ μετά τη ταινία, αυτός που κάθεται πίσω σας κουνάει το κάθισμα σας με το πόδι του, σχολιάζουν δυνατά της σκηνές, όπως:
<Ρε το βλάκα τι βλακεία έκανε τώρα!>
<Τι έγινε ρε παιδιά τώρα, δε το κατάλαβα?>
<Ουάου πολύ κουκλάρα αυτή!>
<Ρε παιδιά κάπου τον ξέρω αυτόν, που έχει ξανά παίξει αυτός?>
<Πόση ώρα έχει ακόμα ρε παιδιά?>

5. Και τώρα το χειρότερο όλων! Να μην τύχει τίποτα από τα παραπάνω και η ταινία που περιμένατε πως και πως, να σας βγει "κοτσάνα"!!!