Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

02 Μαΐου 2011

αφιέρωμα: ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΛΕΣΛΙ ΝΙΛΣΕΝ


(Η Αριστερή Φωτογραφία δείχνει το ύφος που είχε επί 84 χρόνια ο Λέσλι & η Δεξιά δείχνει την έκφρασή του όταν διάβασε το τηλεγράφημα... Ποιο τηλεγράφημα; Θα μάθετε στο άρθρο που ακολουθεί...)


Το βράδυ στις 29-11-2010 στις 00:34 εστάλει ένα επείγον τηλεγράφημα στο νοσοκομείο της Φλόριντας, το οποίο έγραφε:
"Προς Λέσλι Νίλσεν: Παρακαλείται να περάσει την μεγάλη μας πύλη γιατί έχουμε κι εδώ πάνω ανάγκη το αστείρευτο χιούμορ του. 84 χρόνια ήταν με τους θνητούς, καιρός είναι να ασχοληθεί και με εμάς τώρα, τον έχουμε κι εμείς ανάγκη! Σε καλωσορίζουμε Λέσλι στον Παράδεισο και ευχόμαστε να σε θυμούνται όλοι στη Γη ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο! Μην αργείς όμως.. θα κρυώσει η σούπα.. σε περιμένουμε!!! Στοπ. –Άγιος Πέτρος".

Κι ο Νίλσεν όταν διάβασε το τηλεγράφημα αφού κοίταξε στα μάτια τους δικούς του ανθρώπους που ήταν εκείνο το βράδυ στο πλευρό του, τους χαιρέτησε, τους φίλησε... και απάντησε στο τηλεγράφημα:
"Ήθελα ακόμα λίγο χρόνο, για να προσφέρω κι άλλα, αλλά έτσι είναι πάντα, όταν κάτι τελειώνει νιώθεις πως δεν έχεις προλάβει να κάνεις όσα θα ήθελες. Αφού όμως είναι θέλημα θεού, έρχομαι, αλλά θέλω μια χάρη. Θέλω να έχω μια θέση στο Παράδεισο με καλή θέα προς την Γη, για να μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους να γελούν όταν βλέπουν τις ταινίες μου! Α.. και μια ακόμα χάρη Άγιε Πέτρο, πάντα στη Γη με έλεγαν ο Ασπρομάλλης μιας και άσπρισα από νωρίς, βρείτε μου εκεί πάνω σε παρακαλώ μια "μάυρη βαφή μαλλιών" ή έστω ένα "γκρίζο περουκίνι" :-D  Ε.. το νου σας.. Έρχομαι!!! Στοπ. – Λέσλι Νίλσεν".

Κάπως έτσι φαντάστηκα την σκηνή του θανάτου του γιατί κάπως έτσι θα ήθελε κι ο ίδιος να είχε γίνει! Μιας και Ο Νίλσεν ήταν ένας κωμικός που το χιούμορ δεν το έβγαζε μόνο μέσα από τις ταινίες του, αλλά το κουβάλαγε μαζί του και στην προσωπική του ζωή. Ένας γελαστός άνθρωπος που μας έκανε να γελάμε και να ξεχνάμε τα προβλήματά μας. Ο Λέσλι Νίλσεν στις 29-11-2010 τα ξημερώματα έφυγε από την ζωή στα 84 του χρόνια λόγω επιπλοκών που είχε τις τελευταίες μέρες μετά από Πνευμονία.

Είχε γεννηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 1926 στην Ρεγκίνα του Καναδά και η καριέρα του ξεκίνησε με σοβαρούς ρόλους όπως στη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '50 «Goodyear Playhouse» και στις ταινίες «Ο Απαγορευμένος Πλανήτης» και «Ανάμεσα σε δύο Κόσμους». Αλλά ο κόσμος κυρίως τον έμαθε μέσα από τους κωμικούς του ρόλους όπως του γιατρού στην «Απίθανη ...Απίθανη Πτήση» και του αστυνομικού επιθεωρητή στη σειρά ταινιών «Τρελές Σφαίρες» (εδώ να επισημάνουμε πως αστυνομικός ήταν ο πατέρας του, Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!). Οι τελευταίες ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν «Scary Movie 3», «Scary Movie 4», «Superhero Movie», ενώ συμμετείχε και στην ταινία «The Waterman Movie» που θα προβληθεί το 2011.

Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι έβγαζε γέλιο μέσα από την σοβαροφάνειά του, δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα για να σε κάνει να γελάσεις, απλά προσπαθούσε να κάνει την δουλειά του σωστά και εσύ γέλαγες! Ποτέ δεν θα ξεχάσω το σοβαρό ύφος που έπαιρνε με ένα ανάλαφρο χαμόγελο αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, καθώς κατασκόπευε και το ξαφνιασμένο ύφος με το γούρλωμα των ματιών, όταν διαπίστωνε την γκάφα του!!! Ενώ δεν θα ξεχάσουμε αυτή την βαριά χροιά της φωνής του, καθώς με σοβαροφάνεια και πειθώ διηγόταν τα γεγονότα, με τον δικό του στοχαστικό και φιλοσοφικό τρόπο, που στο τέλος κατέληγε σε παρωδία των λεγόμενών του!!!

Καλό ταξίδι Λέσλι αν και την στιγμή που γράφω αυτό το γράμμα έχεις ήδη φτάσει στον προορισμό σου! Να σε θυμούνται οι δικοί σου άνθρωποι και όσοι σε αγάπησαν από τις ταινίες σου! Και μια παράκληση.. τώρα που θα είσαι εκεί πάνω μην κάνεις τον Παράδεισο Κόλαση.. τον θέλουμε αφού μια μέρα αργά ή γρήγορα θα έρθουμε κι εμείς εκεί πάνω.. αν έχεις αφήσει μέχρι τότε τίποτα όρθιο :-)
Αντίο!

Αποσπάσματα από Ταινίες του