Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

01 Ιανουαρίου 2011

κριτική: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΚΤΗ (OVER THE HEDGE) [***]


[πρεμιέρα: 5/10/2006]
Κινούμενα σχέδια-Κωμωδία/ Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον, Κάρεϊ Κικπάτρικ/ Παραγωγή: ΗΠΑ 2006

Υπόθεση: Τα ζώα ενός δάσους διαπιστώνουν ότι οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει το φυσικό τους χώρο με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βρουν τροφή. Ένα κουνάβι παρακινεί τα ζώα να κλέψουν τροφή από τους ανθρώπους.


Ψηφιακό καρτούν που καταφέρνει να περάσει μηνύματα και να προσφέρει αρκετές στιγμές γέλιου. Εστιάζει στους χαρακτήρες των ηρώων κι έτσι τους παρακολουθείς με ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες ποικίλουν, υπάρχει η πολύ σκεπτόμενη και επιφυλακτική χελώνα, ο αγαθός και χαρούμενος σκίουρος, το διπρόσωπο και ύπουλο ρακούν, ο αδίστακτος και κακός αρκούδος κ.α. Το σενάριο αντλεί το θέμα του από ένα υπαρκτό οικολογικό πρόβλημα, την καταστροφή των δασών από τον άνθρωπο και τις επιπτώσεις στα ζώα. Γίνεται και μία πολύ πετυχημένη σατιρική αναφορά για την σχέση του ανθρώπου με το φαγητό. Έχει αρκετές ευφυείς κωμικές σκηνές και το σενάριο σου κρατάει το ενδιαφέρον χωρίς να κάνει κάπου κοιλιά. Εκτός από οικολογικά μηνύματα περνάει και μηνύματα ομαδικότητας. Είναι μια παραγωγή που θα αρέσει και σε ενήλικες. Πάντως κάνει πολύ μεγάλη προβολή και διαφήμιση στα σνακ και αυτό δεν είναι και το καλύτερο διατροφικό μήνυμα για τα παιδιά, μετά την ταινία ψάχνεις για chips !