Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

01 Ιανουαρίου 2011

κριτική: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (NIGHT AT THE MUSEUM) [***]


[πρεμιέρα: 1/01/2007]
Κωμωδία-Φαντασιας / Σκηνοθεσία: Σον Λέβι / Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Γουίλσον, Κάρλα Γκουτζινό, Ντικ Βαν Ντάικ, Μίκι Ρούνεϊ, Στιβ Κούγκαν / Παραγωγή: ΗΠΑ 2006

Υπόθεση: Ο Λάρι είναι νυχτοφύλακας στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Νέας Υόρκης και μένει έκπληκτος όταν διαπιστώνει πως κάθε νύχτα στο μουσείο δεν είναι μόνος του, γιατί η ιστορία ζωντανεύει κυριολεκτικά.


Διάφορες σκέψεις, συντροφιά ένα ραδιοφωνάκι και μπόλικοι καφέδες, κάπως έτσι είναι η δουλειά του νυχτοφύλακα. Ανιαρή, σαν τη σκοπιά στο στρατό, είσαι μόνος και συνήθως δεν συμβαίνει κάτι για να απασχοληθείς, κι αν συμβεί, δεν θα είναι κάτι ευχάριστο. Ο Λάρι (Μπεν Στίλερ) πάντως δεν είχε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα ως νυχτοφύλακας, είχε ακριβώς τα αντίθετα, κάθε νύχτα ξεθεωνόταν στη δουλειά. Τα βράδια ζωντάνευαν όλα τα εκθέματα του μουσείου και έπρεπε να φροντίσει ώστε να είναι όλα κάθε πρωί στη θέση τους. Αλλιώς θα απολυότανε μιας και κανείς δεν θα πίστευε την αλήθεια. Πώς όμως να επιβάλεις τη τάξη, όταν υπάρχει ένας δεινόσαυρος που θέλει να παίζεις συνέχεια μαζί του, μια μαϊμού που σου κλέβει τα κλειδιά, άγρια ζώα που βγαίνουν από τα κλουβιά τους, καουμπόηδες και Ρωμαίοι που πολεμούν μεταξύ τους, και ένα σωρό άλλα; Πολύ ευχάριστη ταινία, με έξυπνες κωμικές στιγμές (όπως αυτές με την μαϊμού), που αποδίδονται από τον Μπέν Στίλερ, αβίαστα, με φυσικότητα χωρίς να χρησιμοποιεί στην ερμηνεία του γκριμάτσες. Διατηρώντας το στυλ που τον διακρίνει και που τον έχει κάνει σημαντικό κωμικό. Μόνο που το θέμα έδινε το περιθώριο να εμπλουτιστεί το φιλμ και με περισσότερες κωμικές σκηνές. Προβλέψιμο δραματουργικά, όπως συνηθίζεται σε αυτό το είδος. Μέσα από το χιούμορ γίνεται ηθικοπλαστικό, περνώντας μηνύματα αντιπολεμικά, ομαδικότητας και καταξίωσης μέσω της προσπάθειας. Πολύ κεφάτο φινάλε όπως αρμόζει σε μια κωμωδία. Όταν τελειώσει μη βιαστείτε να φύγετε από την αίθουσα, γιατί παράλληλα με τους τίτλους τέλους, δείχνει κάποιες σκηνές. Προσοχή, αν δεν είστε καλός στην ιστορία και πάτε με το έτερον σας ήμισυ, ας διαβάσετε προηγουμένως κανένα βιβλίο, για να μην εκτεθείτε στο σχολιασμό της ταινίας.