Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

2.1.11

κριτική: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (FLY ME TO THE MOON) [**]


Προβολή: Real D

Κωμωδία / Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν / Διάρκεια: 84'' min / Παραγωγή: Βέλγιο 2008 / Διανομή: ODEON

Υπόθεση: Τρεις θαρραλέες μύγες αποφασίζουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα, να τρυπώσουν σε ένα διαστημικό πύραυλο με σκοπό να δουν από κοντά το φεγγάρι. Τελικά το ταξίδι τους επιφυλάσσει εκπλήξεις ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες.


Κριτική για το Real D της ταινίας:

Η ταινία έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στα Real D εφέ της και θα μπορούσε να αποτελεί διαφημιστικό «σποτ» μεγάλου μήκους για την επίδειξη των δυνατοτήτων της Real D τεχνολογίας. Σχεδόν καθ όλη την διάρκεια του φιλμ, είχαμε την αίσθηση ότι όλα εξελισσόντουσαν μέσα στην αίθουσα πάνω από τα καθίσματα και όχι στο πανί. Στην προηγούμενη real d ταινία που είχα δει (Ταξίδι στο κέντρο της γης), ήταν λίγα τα εφέ που πλησίαζαν πολύ κοντά στον θεατή, ενώ εδώ οι ήρωες έδειχναν μεγάλη συμπάθεια στο κοινό και το πλησίαζαν συχνά. Χαρακτηριστική σκηνή: Βλέπουμε μία σταγόνα αναψυκτικού να αιωρείται μέσα στο διαστημόπλοιο και να μας πλησιάζει πολύ κοντά. Η παχουλή αμερικάνικη μύγα κάποια στιγμή παρασύρθηκε από την λαιμαργία της και άρχισε σιγά σιγά να πλησιάζει την σταγόνα αφήνοντας πίσω στο πανί την παρέα της, αφού καταβρόχθισε την σταγόνα σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπο του κοινού, έριξε και ένα πλατύ χαμόγελο, το οποίο ήταν δύσκολο να μην της το ανταποδόσεις! Ευτυχώς η ταινία δεν επικεντρώθηκε μόνο στα εφέ και είχε και ένα γενικότερο προσεγμένο σύνολο.


Η Κριτική της Ταινίας:

Το παράπονό μου στην προηγούμενη real d ταινία (Ταξίδι στο κέντρο της γης), ήταν ότι το φιλμ χωρίς την παρουσία των 3D εφέ, δεν θα μπορούσε να σταθεί με αξιοπρέπεια ούτε στα ράφια των video club! Ενώ εδώ είχαμε μια κινηματογραφική παραγωγή ενδιαφέρουσα, πέραν του Real D.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από μία απλότητα σεναριακά και δραματουργικά, αυτό την καθιστά προβλέψιμη αλλά όχι και βαρετή, μιας και διατηρούν υψηλά τα επίπεδα ενδιαφέροντος οι απολαυστικοί χαρακτήρες της.

Απολαυστικοί είναι όλοι οι χαρακτήρες, όχι μόνο οι πρώτοι ρόλοι. Αγαπήσαμε τους θαρραλέους πρωταγωνιστές, γνωρίσαμε τις οικογένειες τους και γελάσαμε με τους Ρώσους σαμποτέρ.

Οι θεατές λάβανε το μήνυμα της ταινίας: Δεν είναι κακό να είσαι ονειροπόλος, αρκεί να έχεις την τόλμη να κάνεις πράξη όσα επιθυμείς για να μην μείνουν για πάντα όνειρα.

Όπως ανέφερα και προηγουμένως το σενάριο ήταν απλοϊκό και προβλέψιμο, για αυτό και η ταινία στρέφει λίγο την πλάτη της προς το ενήλικο κοινό, αλλά με λίγη παιδική διάθεση την παρακολουθεί και ο ενήλικας ευχάριστα.

Πάντως πίσω από την παιδική αγνότητα της ταινίας ήταν εμφανής μία πολύ καυστική προπαγάνδα από τους Αμερικάνους για τους Ρώσους, δεν θα το κρίνουμε αυτό πολιτισμικά (ο καθένας μπορεί να έχει πολιτισμικές συμπάθειες και αντιπάθειες), αλλά θα το κρίνουμε κινηματογραφικά και μας πρόσφερε η κόντρα Αμερικάνων-Ρώσων απολαυστικές κωμικές σκηνές. Πολύ αστείες ήταν οι Ρώσικες προφορές στην ελληνική γλώσσα (η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη).
Μία χαρακτηριστική κωμική σκηνή: Δύο Ρώσικες μύγες σαμποτέρ, βρέθηκαν σε αμερικάνικο έδαφος και συνομιλούν με την απολαυστική ρώσικη ελληνική προφορά:
- Να έχεις το νου σου μην μας καταλάβουνε γιατί ήμαστε σε Αμερικάνικο έδαφος.
Τότε η άλλη μύγα με πλατύ χαμόγελο σηκώνει μία Αμερικάνικη Σημαία!
Βλέποντάς την η άλλη, της απαντάει
-Υπερβολή!!!

Συνοψίζοντας, έχουμε μία συγκρατημένη παραγωγή που δεν έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη αλλά καταφέρνει να δικαιολογήσει την παρουσία της. Μπορεί η ταινία να αναφέρεται κυρίως στα πιτσιρίκια αλλά αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι στο μακρινό διάστημα, μέσω της τρισδιάστατης τεχνολογίας.

Λοιπόν, φορέστε τα Real D γυαλιά σας, προσδεθείτε και φύγαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: