Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

12 Απριλίου 2015

αφιέρωμα: ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ & ΛΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 100% "ΉΡΩΑΣ (HERO)" - Η ΣΚΗΝΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ


Ο Απόλυτος Σουρεαλιστικός Ρομαντισμός από τον Ζάνγκ Γιμού στην ταινία "Hero" (2002), μια από τις κορυφαίες ταινίες του είδους Wuxia Pian.. Όπως στην σκηνή που ακολουθεί.. 
Προσέξτε τι συμβαίνει στην μάχη στο τρίτο λεπτό την στιγμή που αποκρούουν την σταγόνα νερού.. Η σταγόνα κατά την απόκρουσή της διασπάτε και μία άλλη σταγόνα νερού πάει και πέφτει πάνω στο μάγουλο της νεκρής συντρόφου του.. Και μόλις το βλέπει αυτό επειδή δεν θέλει η σταγόνα νερού να ενοχλήσει την νεκρή αγαπημένη του.. γυρίζει την ώρα της μάχης την πλάτη στον αντίπαλο... πετάει το ξίφος του κάτω και σκύβει να σκουπίσει την σταγόνα από το μάγουλο της κοπέλας.. Αψηφώντας το ότι πίσω του ερχόταν ο αντίπαλος με φόρα σημαδεύοντάς τον στην πλάτη.. 
Κι όμως δείτε ότι η δύναμη της αγάπης τον προστάτεψε.. Και ο αντίπαλος μπροστά στην δύναμη της αγάπης.. εγκαταλείπει.. αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντιπάλου του!