Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

23 Μαρτίου 2014

αφιέρωμα: ΑΠΕΙΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.. ΈΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (A BEAUTIFUL MIND)


Μια αληθινή ιστορία στη μεγάλη οθόνη με ρίγη συγκίνησης και με το μήνυμα πως η αγάπη όλα τα μπορεί.. Ακόμα και να θεραπεύσει σοβαρές ασθένειες.. Αλλά μιλάμε για την πραγματική αγάπη που σήμερα την συναντάμε μόνο στην μεγάλη οθόνη.. κι εκεί πλέον σπανίως.. μιας και στις μέρες μας δεν είναι εμπορικός ο έρωτας και η αγάπη.. αφού έχουν να αντιμετωπίσουν τον πλήρη ευτελισμό της ερωτικής ηθικής που ανθεί και παρασύρει στο πέρασμά του άντρες και γυναίκες σήμερα (δηλαδή το ευκαιριακό και ωμό sex).. Μόνο τα μικρά παιδιά πλέον μπορούν να νιώσουν τέτοια συναισθήματα.. μέχρι να φθαρούν κι αυτά με το πέρασμα του χρόνου βλέποντας τους μεγαλύτερούς τους..

Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει τις πιο έντονα φορτισμένες σκηνές της ταινίας και μας δείχνει την καλύτερη ερμηνεία του Ράσελ Κρόου και της Τζένιφερ Κόνελι, η οποία είναι η ιδανικότερη επιλογή για τον ρόλο αυτό, μιας και αποτελεί το πιο εκφραστικό, καλοσυνάτο και τρυφερό βλέμμα στον χώρο της 7ης.. Όλα αυτά υπό τους ρυθμούς του μεγάλου συνθέτη Τζέιμς Χόρνερ που έχει υπογράψει την μουσική της ταινίας όπως και άλλων ταινιών προσφέροντάς μας πολύ γνωστά μουσικά διαμάντια (όπως τα Soundtrack των ταινιών: "BRAVEHEART" & "TITANIC")..