Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

12 Σεπτεμβρίου 2011

σάτιρα: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ (THE LAST OF THE TROICANS) [*****]


[πρεμιέρα: 32/09/2011]

Κωμική Τραγωδία / Σκηνοθεσία: Αδελφοί Τρόϊκ / Σενάριο: Αδελφοί Τρόϊκ / Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας / Μουσική: Γιώργος Νταλάρας / Παραγωγή: ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Διάρκεια: 30 έτη, 3 μήνες και 5 μέρες / Διανομή: ΔΕ ΠΟΥΛ ΦΙΛΜ


Υπόθεση: Ένας λαός που ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με την στήριξη δανείων, ξυπνάει ένα πρωί και του ανακοινώνουν πως πρέπει να επιστρέψει όλα όσα του δάνειζαν από την μέρα που γεννήθηκε. Τότε εμφανίζεται ένας ηγέτης που τους υπόσχεται ότι θα τους βοηθήσει να εναντιωθούν στους δανειστές και οργανώνει μια μεγάλη εξέγερση με αυτόν επικεφαλή. Μια νύχτα όμως πριν την μεγάλη μάχη γίνεται κλοπή όλων των πολεμοφόδιων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στην μάχη. Το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο όταν φημολογείται πως στην κλοπή είναι μπλεγμένος ο επικεφαλής της επανάστασής τους.. Ενώ αρχίζουν να υποψιάζονται μήπως ο αρχηγός τους είναι πράκτορας των αντιπάλων τους. Οι απαντήσεις επί της οθόνης!


Η κριτική της ταινίας:

Δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει δημοσιογραφική προβολή, για να την παρακολουθήσουν οι κριτικοί κι έτσι ακόμα δεν μπορούμε να σας πούμε την προσωπική μας γνώμη. Αλλά μπορούμε να σας μεταφέρουμε τις επίσημες δηλώσεις που έκαναν για την ταινία οι Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης (όπως η Φού-ντης), οι οποίοι είπαν πως πρόκειται για μια έντονα ανθρωποκεντρική υπερπαραγωγή  με έντονο το συναίσθημα της Ευθύνης, του Πατριωτισμού και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ενώ όπως τονίζουν η ταινία θα γίνει ένα προσωπικό βίωμα για κάθε λαό που δεν ανήκει σε κάποια πολύ ισχυρή οικονομικά χώρα και θα είναι ένας καλός σύμβουλος καθησύχασης και παρηγοριάς του. Διότι η ταινία προβάλει και τα σημαντικά οφέλη που υπάρχουν στην μετά θάνατον ζωή, προσεγγίζοντάς την, πολύ σχολαστικά και με έντονη ευαισθησία. Πολύ προσεγμένα θα είναι και τα οπτικά εφέ της ταινίας που όπως μας λένε, θα κάνουν την όλη ατμόσφαιρα να μοιάζει πολύ ρεαλιστική και να νιώθει ο θεατής ότι παρακολουθεί ανθρώπους της διπλανής του πόρτας! Ενώ η 3D εκδοχή της ταινίας, θα κάνει το κοινό  να νιώθει πως παρακολουθεί ανθρώπους από το ίδιο του το σπίτι. Έχουν πει πως η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στην Ελλάδα στις 32 Σεπτεμβρίου του 2011, ενώ 2 χρονιά μετά θα γίνει και η επίσημη δημοσιογραφική προβολή για τους κριτικούς, για να σας μεταφέρουμε έγκαιρα και την προσωπική μας γνώμη για την ταινία. Αναμένουμε την ταινία με μεγάλη αγωνία στις Σκοτεινές Αίθουσες, γιατί τέτοιες παραγωγές χρειάζονται πάντα το Σκοτάδι για να προβληθούν, αφού δεν μπορούν ποτέ να προβληθούν στο Φως.. Ίσως γιατί θα πρέπει όλοι μας να ζούμε μέσα σε μια Σκοτεινή Αίθουσα.. Μια σκοτεινή αίθουσα όμως που δεν θα έχει για οθόνη ένα Λευκό πανί, αλλά ένα Μαύρο πανί στο οποίο δεν θα μπορεί να προβάλει κανένας βιντεοπροβολέας Εικόνα, ούτε Χρώμα, ούτε να προβάλει Ελπίδα.. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και Καλό Κουράγιο αδέρφια, αλήτες, πουλιά..


Ακολουθεί το Τρέιλερ της Ταινίας: