Η φωτογραφία μου
"Καλωσορίσατε στο Cine...σθημα, ένα ιστολόγιο με θέμα το σινεμά που εστιάζει στην Cine...σθηματική πλευρά της 7ης. Εδώ θα βρείτε τις κριτικές μου για ταινίες που παρακολούθησα στις σκοτεινές αίθουσες και άλλα άρθρα μου που σχετίζονται με τον κινηματογράφο. Μια κριτική είναι η υποκειμενική άποψη κάποιου για μια ταινία και δεν αποτελεί ασφαλή οδηγό για κάθε υποψήφιο θεατή. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ταινίες, υπάρχουν μόνο αυτές που μας αρέσουν και εκείνες που δεν μας αρέσουν. Η βαθμολογία βγαίνει από ειδικό πρόγραμμα ανά μισό αστέρι, το άριστα αποτελούν τα 5 αστέρια".
Καλή σας ανάγνωση.. / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail: CineS8HMA@yahoo.gr

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

Η Cine...σθηματική πλευρά της 7ης..

1.5.11

αφιέρωμα: ΣΙΑΜΑΛΑΝ - Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 6 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ!!!!!!


Night Shyamalan, ο σκηνοθέτης που σε κάθε του δημιουργία ξέρει να χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το ξάφνιασμα του θεατή μέσα από το ανατρεπτικό του φινάλε. Ο Σιάμαλαν θέλει να «παίξει» με τον θεατή και να τον πείσει κατά την διάρκεια της ταινίας για μια κατάσταση την οποία με περίτεχνο τρόπο θα ανατρέψει στο φινάλε αφήνοντας τον θεατή με ανοιχτό το στόμα!!! Επίσης συχνά φροντίζει να μην λείπει από την συνταγή του και το ρομαντικό στοιχείο (όπως στα: The Village & The Happening). Ο Σιάμαλαν υπηρετεί το μυστήριο με τον καλύτερο τρόπο…
Ακολουθεί video με όλες της ταινίες του σκηνοθέτη μέχρι το 2009, οι ταινίες του 6! στον αριθμό, όσες και οι αισθήσεις του σκηνοθέτη!


1. The 6th Sense - Η 6η Αίσθηση (1999) / Βαθμολογία: *****
2. Unbreakable - Άφθαρτος (2000) / Βαθμολογία: ****1/2
3. Sighns - Οιωνός (2002) / Βαθμολογία: ***
4. The Village - Σκοτεινό Χωριό (2004) / Βαθμολογία: ****
5. Lady in the Water (2006) / Βαθμολογία: **1/2
6. The Happening - Το Συμβάν (2008) / Βαθμολογία: **** 


Το video έχει επιμεληθεί ο Jim Bo για το CineS8HMA.blogspot.com (πρώην CineJim.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: